Rechtsbijstandverzekering

Bij Van Dijk Verzekeringen begrijpen we hoe belangrijk het is om juridische ondersteuning te hebben in onvoorziene situaties. Of het nu gaat om een conflict op uw werk, een geschil met een aannemer over de verbouwing van uw huis, of een meningsverschil na een verkeersongeval, onze rechtsbijstandverzekering biedt de oplossing. Met deze verzekering bent u verzekerd van professionele juridische bijstand, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de kosten van een advocaat of juridisch adviseur.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft uw recht op rechtshulp. Afhankelijk van de door u gekozen dekking of module bent u verzekerd voor verkeer, wonen, inkomen of fiscaliteit en sociale wetgeving.

U heeft recht op juridische bijstand door een jurist van een rechtsbijstandverzekeraar. Daarnaast valt onder de dekking:

 • De kosten van externe deskundigen.
 • De kosten van een gerechtelijke procedure

Geen dekking is er voor de conflicten die al speelden of waar een conflict te verwachten is, voordat u de verzekering afsloot. De meeste verzekeraars hanteren een wachttijd. De wachttijd gaat in nadat u de verzekering afsluit.

Uitgebreide dekking

Onze rechtsbijstandverzekering biedt dekking voor een breed scala aan juridische geschillen, inclusief, maar niet beperkt tot:

 • Verkeer: Juridische bijstand bij geschillen die voortkomen uit verkeersincidenten.
 • Wonen: Ondersteuning bij juridische geschillen met betrekking tot uw woonomgeving, zoals problemen met buren, huur, of koop van uw woning.
 • Werk en Inkomen: Bijstand bij arbeidsconflicten, ontslagzaken, of geschillen over arbeidsvoorwaarden.
 • Consumentenzaken: Hulp bij geschillen over aankopen, garanties, of dienstverlening.
 • Fiscaliteit en sociale wetgeving: Advies en ondersteuning bij belastinggeschillen, uitkeringen, en andere sociale wetgevingskwesties.

Voor wie is deze verzekering bedoeld?

Het leven kan onvoorspelbaar zijn, en soms kunt u in situaties terechtkomen waar juridische hulp geen overbodige luxe is. Of het nu gaat om een conflict op uw werk, problemen bij de aankoop van een huis, of een andere kwestie waar u zelf niet uitkomt, onze rechtsbijstandverzekering biedt de ondersteuning die u nodig heeft.

We bieden diverse opties aan, zodat er altijd een passende oplossing is voor uw situatie – of u nu zelfstandige bent, een eigen bedrijf leidt, of zorg draagt voor uw gezin.

 • Particulieren: Voor iedereen die zich wil beschermen tegen de financiële last van juridische geschillen.
 • Zelfstandigen en ZZP’ers: Specifieke modules voor beroepsgerelateerde juridische bijstand.
 • Ondernemers: Zakelijke rechtsbijstandverzekeringen afgestemd op de unieke behoeften van uw bedrijf.

Ik wil graag advies   

Voordelen van onze rechtsbijstandverzekering

Wanneer u te maken krijgt met juridische uitdagingen, wilt u niet alleen staan. Daarom hebben we bij Van Dijk Verzekeringen onze rechtsbijstandverzekering ontwikkeld met uw behoeften in gedachten. Van het kiezen van de juiste dekking tot het verzekeren dat onverwachte kosten uw dag niet verpesten, wij staan klaar om u te ondersteunen. Hier zijn enkele van de voordelen die u geniet wanneer u voor onze rechtsbijstandverzekering kiest:

 • Persoonlijk advies: Onze experts helpen u met het kiezen van de juiste dekking.
 • Geen financiële verrassingen: De kosten voor juridische hulp worden gedekt, waardoor u niet voor onverwachte uitgaven komt te staan.
 • Toegang tot experts: U heeft toegang tot een netwerk van juridische professionals.

Voordelen van onze rechtsbijstandverzekering

Overweegt u een rechtsbijstandverzekering of bent u op zoek naar aanvullende informatie? Verken onze uitgebreide opties voor persoonlijke beschermingsverzekeringen voor een alomvattende dekking:

Van Dijk Verzekeringen staat voor u klaar

Met de rechtsbijstandverzekering van Van Dijk Verzekeringen staat u er nooit alleen voor. Ons doel is om u de juridische ondersteuning te bieden die u nodig heeft, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Ik wil graag advies   

Veelgestelde Vragen over de rechtsbijstandverzekering

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

De kosten van een rechtsbijstandverzekering hangen af van de gekozen dekking en uw persoonlijke situatie. Onze adviseurs bieden u graag een op maat gemaakte offerte.

Is een rechtsbijstandverzekering verplicht?

Nee, een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar kan u wel aanzienlijke financiële en juridische steun bieden in tijden van nood.

Kan ik mijn rechtsbijstandverzekering aanpassen aan mijn behoeften?

Ja, onze rechtsbijstandverzekering is flexibel en kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften. U kunt kiezen uit verschillende modules om de dekking te krijgen die bij u past.

Wat als ik al een juridisch conflict heb?

In principe biedt een rechtsbijstandverzekering geen dekking voor bestaande geschillen op het moment van afsluiten. Echter, voor advies in specifieke situaties kunt u het beste contact opnemen met onze adviseurs.

contact_caps.png