Doorlopende reisverzekering

Bij Van Dijk Verzekeringen begrijpen we dat reizen een belangrijk onderdeel is van het leven, of het nu gaat om vakanties, zakelijke trips of spontane uitstapjes. Daarom bieden we uitgebreide verzekeringspakketten die zijn ontworpen om u te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen tijdens uw reizen. Met een doorlopende reisverzekering van Van Dijk Verzekeringen bent u het hele jaar door verzekerd, zodat u zonder zorgen kunt genieten van elk avontuur

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering van Van Dijk Verzekeringen biedt u het hele jaar door bescherming tijdens al uw reizen, van korte uitstapjes tot langere vakanties. Met onze doorlopende reisverzekering bent u gedekt tegen onvoorziene gebeurtenissen zoals medische noodgevallen, schade aan of diefstal van uw bagage, en buitengewone kosten die kunnen optreden tijdens uw reis.

 

Voordelen van onze doorlopende reisverzekering:

 • Flexibiliteit in reisduur: Met een standaard dekking tot 60 dagen per reis, uitbreidbaar voor langere reizen, bieden wij flexibiliteit afgestemd op uw behoeften.
 • Dekkingsgebied naar keuze: Of uw reizen nu binnen Europa zijn of wereldwijd, wij bieden zowel Europese als werelddekking aan.
 • Optionele dekkingen: Wintersport en bijzondere sporten kunnen optioneel worden meeverzekerd, waardoor deze polis ideaal is voor avontuurlijke reizigers.
 • Geen zorgen over medische kosten: De basiszorgverzekering dekt vaak niet alle medische kosten in het buitenland. Onze doorlopende reisverzekering vult dit aan, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Ik wil graag advies   

Voorwaarden van een doorlopende reisverzekering

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de voorwaarden. Deze kunnen variëren afhankelijk van de gekozen dekking en optionele modules. Een eigen risico kan van toepassing zijn, en specifieke zaken zoals medische voorwaarden of de waarde van uw bagage hebben invloed op de dekking.

Goed om te weten

 • Gaat u langer dan 3 weken op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordelig. U bent dan 1 jaar lang verzekerd voor al uw vakantiereizen.
 • De maximale reisduur per reis is vaak 60 dagen, dit is uit te breiden.
 • Het dekkingsgebied is vaak Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Gaat u verder weg, kies dan voor een werelddekking.
 • Wintersport is vaak optioneel mee te verzekeren.
 • Bijzondere sporten zijn vaak meeverzekerd, check dit altijd!
 • Vaak geldt er een eigen risico bij schade.
 • De basiszorgverzekering vergoedt medisch noodzakelijke kosten in het buitenland. Deze krijgt u tot het bedrag vergoedt wat u in Nederland zou krijgen. De kosten in het buitenland voor medische ingrepen zijn vaak hoger. Daarom kun u het deel dat niet wordt vergoed op de reisverzekering claimen.
 • In geval van schade, doe altijd eerst aangifte bij de politie.

voordelen doorlopende reisverzekering

Gerelateerde verzekeringen:

Bij Van Dijk Verzekeringen bieden we ook andere relevante verzekeringen die uw bescherming tijdens het reizen kunnen aanvullen:

Advies nodig?

Heeft u vragen over onze doorlopende reisverzekering of wilt u persoonlijk advies om de beste dekking voor uw situatie te bepalen? Onze specialisten staan klaar om u te helpen met deskundig advies en het samenstellen van een verzekeringspakket dat perfect bij uw reisplannen past.

Neem contact met ons op voor meer informatie of bezoek onze website om uw doorlopende reisverzekering direct af te sluiten. Zorg dat u onbezorgd kunt genieten van uw reizen met de zekerheid van Van Dijk Verzekeringen.

Ik wil graag advies   

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat dekt een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering dekt een breed scala aan situaties die kunnen optreden tijdens uw reizen, waaronder medische noodgevallen, schade of verlies van bagage, en onvoorziene kosten zoals extra reiskosten bij ziekte of een ongeluk. Optionele dekkingen zoals wintersport of bijzondere sporten kunnen ook worden toegevoegd.

Voor wie is een doorlopende reisverzekering geschikt?

Deze verzekering is ideaal voor iedereen die meerdere keren per jaar reist, of het nu voor vakanties, werk of korte trips is. Als u meer dan twee keer per jaar reist, kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn dan het afsluiten van afzonderlijke polissen voor elke reis.

Hoe vaak kan ik reizen met mijn doorlopende reisverzekering?

U kunt onbeperkt reizen binnen de duur van uw polis, met een maximum van 60 dagen per afzonderlijke reis. Deze duur kan aangepast worden afhankelijk van uw specifieke behoeften.

Zijn er landen of gebieden die niet gedekt zijn door de verzekering?

Standaard dekt onze doorlopende reisverzekering Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Voor reizen buiten deze gebieden, zoals naar de VS of Azië, is een uitbreiding naar werelddekking noodzakelijk. Wij adviseren u graag over de beste opties voor uw reisplannen.

Hoe kan ik mijn doorlopende reisverzekering aanpassen aan mijn reisbehoeften?

U kunt uw verzekering aanpassen met verschillende optionele dekkingen, zoals voor wintersport, duiken of andere bijzondere sporten. Daarnaast is het mogelijk om het dekkingsgebied en de maximale duur van elke reis te wijzigen.

Wat kost gemiddeld een doorlopende reisverzekering?

De kosten van een doorlopende reisverzekering variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen dekkingen, het aantal reizigers, het dekkingsgebied en optionele extras. Gemiddeld kunnen de kosten variëren van enkele tientjes tot enkele honderden euro’s per jaar, afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de mate van dekking.

Heeft een doorlopende reisverzekering ook een annuleringsverzekering?

Een doorlopende annuleringsverzekering is meestal niet standaard inbegrepen bij de doorlopende reisverzekering, maar kan wel als optionele dekking worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat u ook gedekt bent voor de kosten van annulering voorafgaand aan uw reis, onder de voorwaarden zoals vermeld in uw polis.

Wat moet ik doen als ik schade heb tijdens mijn reis?

In geval van schade of een noodgeval tijdens uw reis, neem direct contact op met onze hulplijn, die 24/7 bereikbaar is. Zorg daarnaast voor een politierapport bij diefstal of een ongeluk en bewaar alle relevante documenten zoals bonnen en medische rapporten voor uw claim.

Hoe wordt de premie van mijn doorlopende reisverzekering bepaald?

De premie is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw leeftijd, het aantal mensen dat onder de verzekering valt, het gekozen dekkingsgebied, de duur van de reizen en de gekozen extra dekkingen. Onze adviseurs kunnen een premieberekening voor u maken gebaseerd op uw persoonlijke situatie.

Kan ik mijn doorlopende reisverzekering op elk moment wijzigen of opzeggen?

Ja, u kunt uw verzekering aanpassen of opzeggen met inachtneming van onze opzegvoorwaarden. Voor aanpassingen kunt u contact opnemen met Van Dijk Verzekeringen, wij helpen de verzekering te wijzigen naar uw actuele behoeften.

contact_caps.png