Glasverzekering

Een glasverzekering dekt schade aan glas dat vast onderdeel is van uw woning, zoals ruiten in ramen en deuren, en soms dakvensters. Deze verzekering is cruciaal omdat glasbreuk onverwacht kan optreden en reparatie of vervanging kostbaar kan zijn.

Of het nu gaat om een ongeluk, vandalisme of weersinvloeden, een glasverzekering zorgt ervoor dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Welke schades dekt een glasverzekering?

De glasverzekering dekt in de regel het breken van glas dat permanent in uw huis is geïnstalleerd. Dit omvat niet alleen ramen maar ook glazen deuren, vaststaande glazen tafels of glazen kasten die onderdeel zijn van de woning.

Daarnaast biedt deze verzekering vaak dekking voor de kosten van tijdelijke maatregelen om uw huis te beveiligen, zoals het plaatsen van een noodvoorziening na een breuk.

 

Waarom zou ik kiezen voor een aparte glasverzekering?

Hoewel glasbreuk soms gedekt wordt door een opstalverzekering, biedt een aparte glasverzekering vaak uitgebreidere dekking en zekerheid, vooral in situaties waar veel glas aanwezig is of als er sprake is van speciaal of duurder glaswerk. Bij huurwoningen wordt vaak verwacht dat de huurder zelf een glasverzekering afsluit, hoewel dit afhankelijk is van de voorwaarden in het huurcontract.

Ik wil graag advies 

Wat kost een glasverzekering?

De kosten van een glasverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid en het type glas in uw woning, de locatie en eventuele eerdere schadeclaims. Voor een gedetailleerde offerte bieden wij een op maat gemaakt advies, afgestemd op uw specifieke situatie.

Een glasverzekering is niet verplicht

Is het verplicht?

Een glasverzekering is niet wettelijk verplicht, maar kan een slimme keuze zijn om onvoorziene kosten te vermijden. In sommige gevallen kan uw Vereniging van Eigenaren (VvE) of huurcontract eisen dat u een glasverzekering afsluit.

Uitzonderingen in de dekking

Het is belangrijk om te weten dat glasbreuk door catastrofes, tijdens verbouwingen, door verplaatsing of bewerking van het glas, of door eigen gebrek van het glas meestal niet verzekerd is. Specifieke uitsluitingen kunnen variëren per verzekeraar.

Ik wil graag advies   

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat dekt een glasverzekering precies?

Een glasverzekering dekt in de meeste gevallen het breken van vaststaand glas in uw woning, inclusief de kosten voor tijdelijke beveiligingsmaatregelen na een breuk.

Wat zijn de kosten van een glasverzekering?

De premie is afhankelijk van factoren zoals de hoeveelheid en het type glas, de locatie van uw woning en uw schadehistorie.

Is een glasverzekering nodig als ik een huurhuis heb?

Dit hangt af van de voorwaarden in uw huurcontract. Vaak wordt van huurders verwacht dat zij zelf een glasverzekering afsluiten.

Hoe verhoudt een glasverzekering zich tot een opstalverzekering?

Een glasverzekering is specifiek gericht op glasschade, terwijl een opstalverzekering een bredere dekking biedt, inclusief de structuur van het huis.

Wat is het eigen risico bij een glasverzekering?

Het eigen risico kan per verzekeraar en polis verschillen. Controleer uw polisvoorwaarden of neem contact op voor meer informatie.

contact_caps.png