Zorgverzekering

Het kiezen van de juiste zorgverzekering is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat u en uw gezin beschermd zijn tegen onvoorziene medische kosten. In Nederland is een basiszorgverzekering verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder, maar er zijn tal van mogelijkheden om uw dekking uit te breiden en te personaliseren met onze aanvullende verzekeringen.

Bij Van Dijk Verzekeringen begrijpen we dat iedereen uniek is, en daarom bieden we een breed scala aan zorgverzekeringsplannen aan, van basispakketten tot uitgebreide natura- en restitutiepolissen. Deze zijn ontworpen om te voldoen aan diverse gezondheidsbehoeften en budgetten, zodat u zeker kunt zijn van de beste zorg, precies wanneer u die nodig heeft.

Wat is een zorgverzekering?

Een zorgverzekering is essentieel voor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder. Deze verplichte basisverzekering dekt de noodzakelijke medische kosten, zoals ziekenhuisbehandelingen en medische zorg, die zijn opgenomen in een wettelijk vastgesteld pakket. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Bij Van Dijk Verzekeringen bieden we u de keuze tussen een natura- of een restitutiepolis, waarbij u respectievelijk zorg ontvangt van gecontracteerde aanbieders of zelf uw zorgverlener kiest.

Ik wil graag advies   

Uitgebreide dekking en keuzevrijheid

Bij Van Dijk Verzekeringen kunt u naast de basisverzekering kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Deze is niet verplicht, maar biedt extra dekking voor zaken die niet in de basisverzekering zijn opgenomen, zoals fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of tandheelkundige zorg voor volwassenen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en gezondheidsbehoeften kunt u het pakket kiezen dat het beste bij u past.

Natura- en restitutiepolis: Wat is het verschil?

  • Natura zorgverzekering: U heeft toegang tot een netwerk van zorgaanbieders waarmee Van Dijk Verzekeringen contracten heeft. De verzekeraar betaalt de rekeningen direct aan de zorgverleners. U heeft minder administratieve lasten, maar minder keuzevrijheid.
  • Restitutie zorgverzekering: U kiest zelf naar welke zorgaanbieder u gaat, ongeacht of deze een contract heeft met Van Dijk Verzekeringen. U betaalt mogelijk eerst zelf de rekening, waarna u deze declareert bij ons. Deze optie biedt de meeste vrijheid, maar kan gepaard gaan met hogere premies.

verschil natura zorgverzekering en restitutie zorgverzekering

Kosten van een zorgverzekering

De kosten voor een zorgverzekering bestaan uit een nominale premie die maandelijks betaald wordt, en een inkomensafhankelijke bijdrage. Het verplicht eigen risico voor 2021 bedraagt €385. Bij Van Dijk Verzekeringen helpen we u graag met een vergelijking van de kosten, zodat u de beste zorgverzekering kiest die aansluit bij uw financiële mogelijkheden.

Overstappen van zorgverzekering

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar kan elk jaar in de overstapperiode aan het eind van het jaar. Wij bieden een eenvoudig overstapproces en zorgen dat uw overstap naadloos en zonder onderbreking van zorgdekking verloopt.

Gerelateerde verzekeringen

Heeft u advies nodig?

Bij Van Dijk Verzekeringen begrijpen we het belang van een betrouwbare en uitgebreide zorgverzekering voor uw leven. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek de ideale zorgverzekering die aansluit bij uw behoeften.

Ik wil graag advies    

Veelgestelde Vragen over Zorgverzekeringen

Wat is het verschil tussen een natura- en een restitutie zorgverzekering?

Een natura zorgverzekering beperkt de keuze tot zorgaanbieders met wie de verzekeraar een contract heeft en betaalt direct aan de zorgverlener. Een restitutiepolis biedt meer vrijheid, waarbij u elke zorgaanbieder kunt kiezen en de kosten zelf voorschiet en declareert bij de verzekeraar, wat resulteert in hogere premies.

Welke zorgverzekering moet ik kiezen: natura of restitutie?

De keuze hangt af van uw voorkeur voor flexibiliteit in zorgaanbieders en uw bereidheid om hogere premies te betalen. Kiest u voor gemak en minder administratie, dan is een naturapolis geschikt. Voor maximale vrijheid in zorgkeuze is een restitutiepolis de betere optie.

Kan ik van zorgverzekering veranderen als ik niet tevreden ben over mijn huidige keuze?

Ja, u kunt elk jaar in de overstapperiode, die eind van het jaar plaatsvindt, uw zorgverzekering wijzigen. Wij adviseren u graag over de opties en helpen bij het overstapproces om ervoor te zorgen dat u de beste dekking voor uw behoeften krijgt.

Zijn er extra kosten verbonden aan het kiezen van een restitutiepolis?

Ja, over het algemeen zijn de premies voor een restitutiepolis hoger dan die van een naturapolis. Dit komt doordat de restitutiepolis een bredere keuze aan zorgaanbieders biedt en de verzekeraar minder invloed heeft op de kosten van de zorg.

Hoe kan ik zorgaanbieders vergelijken die onder mijn zorgverzekering vallen?

Bij een naturapolis kunt u een lijst van gecontracteerde zorgverleners opvragen bij uw verzekeraar. Bij een restitutiepolis kunt u elke zorgverlener kiezen, en wij adviseren gebruik te maken van online vergelijkingshulpmiddelen om de kwaliteit en kosten te beoordelen.

contact_caps.png