Pleziervaartuigverzekering

Ontdek de perfecte dekking voor elk type vaartuig – van speedboten tot zeiljachten – met onze op maat gemaakte pleziervaartuigverzekeringen.

Wat is een pleziervaartuigverzekering?

Een pleziervaartuigverzekering is een specifieke polis ontworpen voor de eigenaren van boten die gebruikt worden voor persoonlijk plezier en recreatie. Het is een essentieel onderdeel voor iedereen die waarde hecht aan hun vaartuig en zorgeloos van de wateren wil genieten. Deze verzekering biedt bescherming tegen verschillende risico’s die gepaard gaan met het bezitten en gebruiken van een pleziervaartuig.

Ik wil graag advies 

Kernpunten

Bescherming van het Vaartuig: De verzekering dekt schade aan uw boot, of het nu gaat om een ongeluk op het water, schade door natuurkrachten, of andere onvoorziene incidenten die uw vaartuig kunnen beschadigen.

  • Inboedel aan boord: Van navigatieapparatuur tot persoonlijke bezittingen, de inboedeldekking beschermt de items aan boord van uw boot tegen diefstal, verlies of schade.
  • Aansprakelijkheidsdekking: Dit is cruciaal voor het geval u schade toebrengt aan anderen of aan hun eigendommen. Het kan gaan om een botsing met een andere boot of schade aangebracht aan steigers of andere waterinfrastructuur.
  • Dekkingsmogelijkheden: Afhankelijk van de verzekeraar, kunt u kiezen tussen basisaansprakelijkheid, beperkt casco, of uitgebreid casco, waarbij de laatste de meest omvattende dekking biedt.

Extra dekkingsopties:

  • Hulp en berging: Kosten voor hulpverlening of berging van uw vaartuig bij pech of na een ongeval worden vaak gedekt.
  • Rechtsbijstand: Voor juridische bijstand in geval van geschillen of claims met betrekking tot uw vaartuig.
  • Ongevallendekking voor opvarenden: Deze optie biedt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval op uw boot.

pleziervaartuigverzekering bij Van dijk Verzekeringen

Waarom een pleziervaartuigverzekering?

Onze pleziervaartuigverzekering beschermt niet alleen uw boot zelf, maar ook de inboedel aan boord en dekt uw aansprakelijkheid voor schade die u mogelijk veroorzaakt aan anderen. Met drie flexibele dekkingsniveaus kunt u uw polis afstemmen op uw behoeften en budget:

  1. Alleen aansprakelijkheid: Dekking voor schade die u aan anderen toebrengt met uw vaartuig.
  2. Aansprakelijkheid + Beperkt casco: Biedt aanvullende bescherming tegen schade door brand, ontploffing, blikseminslag, storm, diefstal en inbraak.
  3. Aansprakelijkheid + uitgebreide casco: De meest complete optie die alle schade dekt veroorzaakt door externe factoren, met variabele opties afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Daarnaast zijn extra kosten zoals hulp- en bergloon, sleeploon en de opruimingskosten van het wrak vaak gedekt. Wij bieden ook de mogelijkheid om uw volgboot of boottrailer mee te verzekeren voor totale gemoedsrust.

Ontdek onze andere verzekeringsopties

Naast fietsen, biedt Van Dijk Verzekeringen ook een breed scala aan verzekeringen voor op weg en water:

Meer dan een polis

Een pleziervaartuigverzekering bij ons is meer dan een polis; het is een belofte van zekerheid en ondersteuning, zodat u kunt blijven genieten van de vrijheid op het water met de wetenschap dat Van Dijk Verzekeringen voor u en uw vaartuig zorgt. Neem contact op met een van onze specialisten.

Ik wil graag advies 

FAQ: veelgestelde vragen over pleziervaartuigverzekeringen

Is het verplicht om mijn boot te verzekeren?

Het is in Nederland niet wettelijk verplicht om uw boot te verzekeren, maar het is zeer aan te raden. Een verzekering beschermt u tegen financiële verliezen als gevolg van schade of diefstal van uw boot, en dekking voor schade die u aan derden toebrengt.

Wat kost een WA-verzekering voor een boot?

De kosten van een WA-verzekering voor een boot hangen af van verschillende factoren, zoals het type boot, de bouwaard, de waarde, het vaargebied, de maximale snelheid en de gekozen dekking. Bij Van Dijk Verzekeringen bieden we een persoonlijke premieberekening aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Welke schade valt onder de dekking van een Pleziervaartuigenverzekering?

De dekking van een Pleziervaartuigenverzekering varieert afhankelijk van het gekozen dekkingsniveau. Wij bieden flexibele polissen die zowel schade aan uw eigen vaartuig als aan derden kunnen dekken. Voor meer specifieke details kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs.

Kan ik mijn waterscooter of jetski verzekeren?

Ja, waterscooters en jetski’s kunnen ook worden verzekerd bij Van Dijk Verzekeringen. Wij bieden specifieke polissen aan die zijn afgestemd op de behoeften van watersportliefhebbers.

Heeft een waterscooter een kenteken nodig?

In Nederland is het verplicht dat waterscooters voorzien zijn van een kenteken. Dit helpt bij de identificatie en registratie van het vaartuig en is nodig voor het gebruik op openbare wateren.

Hoe snel kan ik mijn vaartuig verzekeren bij Van Dijk Verzekeringen?

Wij streven ernaar om het verzekeringsproces zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. Na het verstrekken van alle benodigde informatie, kunnen we uw polis vaak binnen enkele werkdagen opstellen.

Biedt Van Dijk Verzekeringen ook pechhulp op het water aan?

Ja, wij bieden aanvullende dekking voor pechhulp op het water. Deze service is ontworpen om u te helpen in geval van mechanische problemen of andere situaties waarin u niet verder kunt varen.

Kan ik mijn verzekering online beheren?

Ja, bij Van Dijk Verzekeringen bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun verzekeringen online te beheren via ons klantenportaal. Hier kunt u uw polisgegevens inzien, wijzigingen doorgeven en contact opnemen met onze klantenservice.

Wat moet ik doen in geval van schade?

In geval van schade adviseren wij u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Ons team zal u begeleiden door het schadeproces en helpen met de nodige stappen om uw claim zo efficiënt mogelijk af te handelen.

contact_caps.png