Aansprakelijkheidsverzekering

Bij Van Dijk Verzekeringen begrijpen we hoe belangrijk het is om uzelf, uw gezin, en uw bedrijf te beschermen tegen de financiële risico’s van onvoorziene schadeclaims. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt de belangrijkste bescherming door de financiële gevolgen van deze claims te dekken. Lees verder om meer te ontdekken over onze aansprakelijkheidsverzekeringen en de brede bescherming die we bieden.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering, ook bekend als WA-verzekering, biedt dekking voor de financiële gevolgen als u of uw gezinsleden per ongeluk schade of letsel veroorzaken aan anderen. Dit kan variëren van materiële schade aan de eigendommen van anderen tot letselschade waar u wettelijk aansprakelijk voor bent.

Voor wie is het bedoeld?

Van Dijk Verzekeringen biedt aansprakelijkheidsverzekeringen voor een breed publiek:

 • Particulieren: Bescherming voor u en uw gezin tegen aansprakelijkheidsclaims.
 • ZZP’ers: Specifieke aansprakelijkheidsverzekering ZZP om beroepsrisico’s te dekken.
 • Bedrijven: Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven en zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor op maat gemaakte dekking van uw ondernemingsrisico’s.

Uitgebreide dekking

Van Dijk Verzekeringen biedt uitgebreide dekking met onze aansprakelijkheidsverzekeringen, zodat u, uw gezin, en uw bedrijf beschermd zijn tegen de financiële gevolgen van schadeclaims. Hieronder vindt u een overzicht van de situaties die onder onze dekking vallen, inclusief specifieke scenario’s voor particulieren en bedrijven.

Voor particulieren

 • Schade veroorzaakt door u of uw gezinsleden aan derden: Dit omvat ongelukken waarbij schade aan de eigendommen van anderen wordt toegebracht, zoals een omgevallen boom die een auto beschadigt, of een bal die per ongeluk een raam breekt.
 • Schade aangericht door huisdieren: Als uw huisdier schade veroorzaakt, zoals een hond die iemands kleding scheurt of een kat die een kostbaar schilderij beschadigt, bent u verzekerd.
 • Letselschade binnen het gezin: Onze verzekering dekt letselschade veroorzaakt door gezinsleden aan elkaar, zoals verwondingen tijdens een gezamenlijke sportactiviteit.

Voor bedrijven en professionals

 • Beroepsfouten: Specifiek voor professionals, zoals consultants, accountants, of artsen, biedt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekking voor schade veroorzaakt door professionele fouten of nalatigheid. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een foute advies dat leidt tot financieel verlies voor een cliënt.
 • Schade veroorzaakt in bedrijfscontext: Voor bedrijven die fysieke producten vervaardigen, verkopen of installeren, kan een schadeclaim voortkomen uit het veroorzaken van letsel of schade met deze producten. De zakelijke aansprakelijkheidsverzekering beschermt tegen claims van derden wegens productdefecten of ongelukken gerelateerd aan uw bedrijfsactiviteiten.
 • Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven: Deze dekking is bedoeld voor algemene aansprakelijkheidsrisico’s die bedrijven lopen, zoals schade aan eigendommen van derden op de bedrijfslocatie of letselschade aan niet-werknemers veroorzaakt door bedrijfsactiviteiten.

Voorbeelden

 • Een IT-consultant wiens foutieve software-implementatie leidt tot aanzienlijk inkomstenverlies voor een cliënt, zou gedekt kunnen zijn onder een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
 • Een bouwbedrijf dat per ongeluk schade toebrengt aan de omliggende eigendommen tijdens werkzaamheden, zou beroep kunnen doen op hun zakelijke aansprakelijkheidsverzekering.
 • Een restaurant dat aansprakelijk wordt gesteld voor voedselvergiftiging bij klanten, kan terugvallen op hun zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor dekking van de medische kosten en eventuele rechtszaken.

aansprakelijkheidsverzekering door Van Dijk Verzekeringen

Van Dijk Verzekeringen zet zich in om zowel particulieren als bedrijven te voorzien van op maat gemaakte verzekeringen die een breed scala aan risico’s dekken. Met onze expertise en toewijding bieden wij de bescherming die u nodig heeft om met vertrouwen door het leven te gaan. Voor meer informatie over onze aansprakelijkheidsverzekeringen en hoe deze u kunnen beschermen, nodigen we u uit contact met ons op te nemen.

Ik wil graag advies   

Ontdek meer

Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering of wilt u meer informatie? Ontdek onze andere verzekeringen voor persoonlijke bescherming:

Waarom kiezen voor Van Dijk Verzekeringen?

 • Advies op maat: Wij zorgen ervoor dat uw verzekering perfect past bij uw persoonlijke of zakelijke behoeften.
 • Brede dekking: Onze verzekeringen zijn ontworpen om een brede bescherming te bieden, voor uw rust en zekerheid.
 • Deskundige ondersteuning: Ons team van experts is altijd beschikbaar om u te voorzien van het beste advies en ondersteuning.

Voor persoonlijk advies en meer informatie over onze verzekeringen, neem vandaag nog contact op met Van Dijk Verzekeringen. Bescherm wat voor u belangrijk is met de juiste aansprakelijkheidsverzekering.

Ik wil graag advies   

Veelgestelde Vragen over Aansprakelijkheidsverzekeringen

Wat valt onder een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die u of uw gezinsleden veroorzaken aan derden, schade veroorzaakt door huisdieren, en letselschade binnen het gezin. Voor professionals en bedrijven biedt deze verzekering ook dekking voor beroepsfouten en schade veroorzaakt in bedrijfscontext.

Hoeveel betaal je voor een aansprakelijkheidsverzekering?

De premie voor een aansprakelijkheidsverzekering varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het risicoprofiel, de gekozen dekking, en of de verzekering voor een particulier, zzp’er of bedrijf is. Wij adviseren u graag over een offerte op maat.

Wat houdt een aansprakelijkheidsverzekering in?

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt financiële bescherming tegen de kosten van schadeclaims als gevolg van schade of letsel toegebracht aan anderen waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. Dit omvat zowel persoonlijke als zakelijke situaties.

Is een aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk?

Hoewel een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht is, wordt het sterk aangeraden om uzelf te beschermen tegen mogelijke financiële lasten. Voor bepaalde beroepen en bedrijven kan een specifieke vorm van aansprakelijkheidsverzekering wel verplicht zijn.

contact_caps.png