Oldtimerverzekering

Ontdek de charme van de nostalgie met de zekerheid van vandaag. Bij Van Dijk Verzekeringen snappen we dat uw oldtimer meer is dan alleen een auto: het is een stukje geschiedenis op wielen. Daarom bieden we een oldtimerverzekering die recht doet aan uw unieke klassieker.

Heb ik een oldtimerverzekering nodig?

Elke trotse eigenaar van een voertuig ouder dan 25 jaar verdient een verzekering die bijzonder is. Onze oldtimerverzekering is niet alleen een wettelijke verplichting; het is een belangrijke bescherming voor uw kostbare bezit en kan worden gezien als een investering in het behoud van uw verzamelobject. Bij Van Dijk bent u verzekerd van:

  • Bescherming voor voertuigen met een erkende merkenclub.
  • Verzekeringen voor enkel recreatief of hobbymatig gebruik.
  • Dekking voor voertuigen die niet dagelijks worden gebruikt voor woon-werkverkeer.
  • Opties voor een maximale jaarlijkse kilometrage, vaak tot 7.500 km.
  • De mogelijkheid om naast uw oldtimer een tweede auto te verzekeren voor dagelijks gebruik.

Ik wil graag advies 

Kwaliteitsdekking voor uw klassieker

Bij Van Dijk begrijpen we dat elke oldtimer uniek is en daarom vereist onze oldtimerverzekering maatwerk. Wij bieden een oldtimerverzekering aan die uw klassieke auto beschermt tegen schade en diefstal, met respect voor de unieke status en vereisten van oldtimers:

  • WA-dekking voor aansprakelijkheid
  • WA Beperkt Casco voor extra bescherming tegen onder andere brand en diefstal
  • WA Volledig Casco (Allrisk) voor de meest uitgebreide dekking

Uitgebreidere dekkingen voor uw gemoedsrust

Onze oldtimerverzekering gaat verder dan de standaard WA-dekking. Met opties voor beperkt casco of volledig casco, en zelfs de mogelijkheid om aanvullende verkeersrechtsbijstand en een ongevallenverzekering toe te voegen, zorgen wij ervoor dat u en uw oldtimer optimaal beschermd zijn.

oldtimerverzekering nodig? Van Dijk Verzekeringen staat voor u klaar

Waarom kiezen voor Van Dijk Verzekeringen?

In tegenstelling tot andere verzekeraars, bieden wij een persoonlijke touch. U zult bij ons geen premie online berekenen; in plaats daarvan doen wij het voor u. Dit betekent dat elke quote afgestemd is op uw specifieke wensen en de unieke kenmerken van uw oldtimer.

Ontdek onze andere verzekeringsopties

Naast oldtimers, biedt Van Dijk Verzekeringen ook een breed scala aan verzekeringen voor op weg en water:

Ik wil graag advies 

FAQ: Veelgestelde vragen over Oldtimerverzekering

Wat kost een oldtimer verzekeren?

De kosten voor het verzekeren van een oldtimer kunnen uiteenlopen. Factoren zoals de leeftijd van de auto, het gebruik en de gekozen dekking spelen een rol. Wij bieden gepersonaliseerde premieberekeningen aan die aansluiten bij uw unieke situatie.

Hoe oud moet een auto zijn voor een oldtimer verzekering?

In de regel moet een voertuig ten minste 25 jaar oud zijn om als oldtimer gekwalificeerd te worden voor een oldtimerverzekering.

Is een oldtimer verzekering goedkoper?

Oldtimerverzekeringen zijn vaak voordeliger dan standaard autoverzekeringen omdat oldtimers doorgaans voor minder kilometers en met meer zorg worden ingezet.

Welke verzekering is nodig bij verhuur van een oldtimer?

Als u uw oldtimer verhuurt, zijn er specifieke verzekeringen beschikbaar. Neem contact met ons op voor advies op maat om de juiste dekking te garanderen.

Wat kost een oldtimerverzekering per maand?

De maandelijkse kosten voor een oldtimerverzekering hangen af van factoren als de waarde van de oldtimer en de gekozen dekking. Wij helpen u graag met een persoonlijke premieberekening.

contact_caps.png