Motorverzekering

Bij Van Dijk Verzekeringen begrijpen wij dat elke motorrijder unieke verzekeringseisen heeft. Of u nu dagelijks rijdt, uw motor zakelijk gebruikt, of enkel in het weekend, wij bieden dekkingen die bij uw levensstijl passen.

Waarom moet ik een motorverzekering afsluiten?

Een motorverzekering is in Nederland wettelijk verplicht voor elke motorrijder. Deze verplichte WA-verzekering beschermt tegen financiële claims als gevolg van schade veroorzaakt aan derden met uw motor. Maar bij Van Dijk Verzekeringen begrijpen we dat uw behoeften verder kunnen gaan dan alleen wettelijke aansprakelijkheid. Daarom bieden wij verschillende opties om uw verzekering uit te breiden:

 • Dekking tegen diefstal of schade door aanrijding: Voor volledige gemoedsrust kunt u uw verzekering uitbreiden om ook schade aan uw eigen motor te dekken.
 • Volledige cascoverzekering: Deze dekking is het meest uitgebreid en beschermt tegen schade door brand, ontploffing, storm, diefstal, joyriding, botsing met loslopende dieren, aanrijding, omslaan, te water of van de weg raken.

Ik wil graag advies   

Motorverzekering berekenen?

Bij Van Dijk Verzekeringen begrijpen we dat de verzekering van uw motor niet alleen afhankelijk is van standaardfactoren, maar ook van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Daarom bieden wij geen standaard online calculator, maar streven we ernaar om u persoonlijk advies te geven voor het berekenen van uw motorverzekering.

Hier zijn 6 belangrijke aspecten die wij meenemen in het bepalen van de meest geschikte premie voor u:

 1. Type motor:
  De aard van uw motorfiets, of het nu een sportmodel, tourmotor, of een custom bike is, heeft invloed op de premie. Verschillende typen motoren hebben verschillende risicoprofielen.
 2. Uw leeftijd en rijervaring:
  Uw leeftijd en de jaren rijervaring spelen een belangrijke rol. Jongere bestuurders of motorrijders met minder ervaring zien vaak een hogere premie, die kan dalen naarmate u meer ervaring opdoet.
 3. Schadevrije jaren:
  Net als bij autoverzekeringen, belonen we veilig rijgedrag. Meer schadevrije jaren betekent doorgaans een lagere premie. Dit weerspiegelt uw vaardigheden en verantwoordelijkheid als bestuurder.
 4. Dekkingsniveau:
  Uw keuze van dekking, van de basis WA-verzekering tot aanvullende allrisk dekkingen, beïnvloedt de premie. Wij adviseren u over de dekking die het beste bij uw behoeften past.
 5. Aanvullende opties:
  Extra dekkingen zoals pechhulp, bescherming van uw motoruitrusting, of een ongevallenverzekering voor opzittenden zijn ook beschikbaar. Wij helpen u met het afwegen van deze opties.
 6. Persoonlijke situatie:
  Factoren zoals uw woonplaats, het aantal kilometers dat u rijdt, en hoe u de motor gebruikt (dagelijks versus recreatief), zijn allemaal van belang voor het bepalen van de juiste premie.

Gezien deze diversiteit aan factoren, bieden wij geen gestandaardiseerde online premieberekening. In plaats daarvan nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een van onze verzekeringsexperts. Tijdens dit gesprek zullen we uw specifieke behoeften en omstandigheden beoordelen om u een op maat gemaakte offerte te bieden.

Ik wil graag een afspraak inplannen   

Motorverzekering voor zakelijk en particulier bij Van Dijk Verzekeringen in Sliedrecht

Bij Van Dijk Verzekeringen begrijpen we dat het gebruik van een motor voor zakelijke doeleinden andere risico’s en eisen met zich meebrengt dan puur privégebruik. Daarom bieden we speciaal ontworpen motorverzekeringen aan die zowel voor particuliere als zakelijke rijders geschikt zijn.

Voor de zakelijke rijder

Als u uw motor gebruikt voor zakelijke doeleinden, zoals woon-werkverkeer, klantbezoeken, of leveringen, dan is onze zakelijke motorverzekering de perfecte keuze. Deze verzekering houdt rekening met:

 • Hogere kilometerstand: Zakelijke rijders leggen vaak meer kilometers af, wat een hoger risico op ongevallen kan betekenen. Onze verzekering is hier specifiek op afgestemd.
 • Bedrijfsgerelateerde risico’s: Of het nu gaat om het bezoeken van klanten of het uitvoeren van zakelijke taken, onze verzekering biedt dekking voor de unieke uitdagingen van zakelijk motorrijden.
 • Aanpasbare dekking: Van basis WA tot uitgebreide allriskverzekeringen, inclusief dekking voor bedrijfsuitrusting en gereedschappen die u mogelijk meeneemt.

Motorverzekering zakelijk bij Van Dijk Verzekeringen

Voor de particuliere rijder

Voor de particuliere motorrijder die zijn motor ook af en toe zakelijk gebruikt, bieden wij flexibele verzekeringsopties die het gemakkelijk maken om tussen particulier en zakelijk gebruik te schakelen. Deze verzekering omvat:

 • Flexibele dekkingsopties: Kies de dekking die past bij uw rijgewoontes. Of u uw motor nu voornamelijk privé gebruikt of af en toe voor zakelijke doeleinden, wij bieden een verzekering die aan uw behoeften voldoet.
 • Concurrerende tarieven: We begrijpen dat u niet wilt betalen voor zakelijke dekking als u uw motor voornamelijk voor persoonlijk gebruik heeft. Onze tarieven zijn afgestemd op uw werkelijke gebruik.

Voordelen van onze motorverzekeringen

 • Op maat gemaakte polissen: Elke situatie is anders. We werken samen met u om een polis te ontwerpen die past bij uw specifieke (bedrijfs)behoeften.
 • Deskundig advies: Onze experts helpen u bij het kiezen van de juiste dekking, zodat u verzekerd bent voor zowel uw zakelijke als persoonlijke motorbehoeften.
 • Eenvoudige claimafhandeling: We begrijpen dat tijd geld is, vooral in zakelijke context. Ons team zorgt voor een snelle en efficiënte afhandeling van claims.

Ik wil graag advies   

De beste motorverzekering bij Van Dijk Verzekeringen

Bij Van Dijk Verzekeringen weten we dat er geen ‘one-size-fits-all’ oplossing is als het gaat om motorverzekeringen. De beste motorverzekering is degene die nauwkeurig is afgestemd op uw individuele behoeften, levensstijl, en budget. Daarom nemen onze deskundige adviseurs de tijd om uw unieke situatie te begrijpen en bieden we maatwerkoplossingen. Hier zijn enkele aspecten die we overwegen bij het vinden van uw ideale motorverzekering:

 • Persoonlijke behoeften en voorkeuren: Uw rijgewoonten, de frequentie van gebruik, en de manier waarop u uw motor gebruikt (bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer, toertochten of sportieve activiteiten), bepalen mede de beste verzekering voor u.
 • Risicobeoordeling: We evalueren factoren zoals de kans op ongelukken en diefstal, gebaseerd op uw motor type en uw woonplaats.
 • Dekkingsopties: Of u nu een basis WA-verzekering nodig heeft, of een uitgebreidere allriskverzekering, wij bieden een scala aan opties en helpen u bij het maken van een geïnformeerde keuze.
 • Financiële overwegingen: We houden rekening met uw budget en zoeken naar een verzekering die zowel uitgebreide dekking biedt als financieel haalbaar is.

Kosten motorverzekering

De kosten van een motorverzekering kunnen variëren afhankelijk van een aantal sleutelfactoren. Ons doel bij Van Dijk Verzekeringen is om transparantie en waarde te bieden, zodat u precies weet wat u betaalt en waarom. De volgende factoren spelen een rol in de kostenbepaling:

 • Type motor: Zwaardere of snellere motoren kunnen hogere premies hebben vanwege het verhoogde risico.
 • Leeftijd en rijervaring: Jongere bestuurders en die met minder rijervaring betalen vaak meer vanwege het hogere risico op ongelukken.
 • Locatie: wonen in een gebied met hogere verkeersdichtheid of hogere criminaliteitscijfers kan de premie beïnvloeden.
 • Schadevrije jaren: Een geschiedenis van veilig rijden zonder claims kan leiden tot lagere premies.
 • Gekozen dekking: Uw keuze van dekking – WA, WA+ of allrisk – heeft een directe invloed op de premie.


Ontdek uw opties

We nodigen u uit voor een persoonlijk gesprek waarbij we alle relevante factoren doornemen en een verzekeringsofferte op maat maken. Neem contact op met Van Dijk Verzekeringen om de verzekering te vinden die bij u past – zowel qua dekking als prijs.

Ik wil kom graag in contact  

Veelgestelde Vragen over Motorverzekeringen

Wat dekt een motorverzekering precies?

Een basis WA-motorverzekering dekt schade die u aan anderen veroorzaakt. Uitbreidingen zoals diefstal, aanrijdingsschade, of volledige casco dekken ook schade aan uw eigen motor.

Hoe kan ik besparen op mijn motorverzekering?

Besparen kan door te kiezen voor een hoger eigen risico, het beperken van de dekking tot alleen noodzakelijke onderdelen, of door gebruik te maken van eventuele kortingen voor meerdere verzekeringen of voor het aantal schadevrije jaren.

Wat gebeurt er als mijn motor gestolen wordt?

Bij diefstal dekt een uitgebreide verzekering de vervangingswaarde van uw motor. Het is belangrijk om diefstal onmiddellijk te melden bij de politie en uw verzekeraar.

Zijn er extra dekkingen die ik kan toevoegen aan mijn motorverzekering?

Ja, u kunt kiezen voor aanvullende dekkingen zoals pechhulp, verzekering voor uw motoruitrusting, of een ongevallenverzekering voor opzittenden.

Is er een verschil in premie voor hobbyrijders en dagelijkse rijders?

Ja, hoe frequenter u rijdt, hoe hoger het risico, en dus mogelijk de premie. Hobbyrijders die minder vaak rijden, kunnen vaak profiteren van lagere premies.

Wat kost gemiddeld een motorverzekering?

De gemiddelde kosten van een motorverzekering zijn afhankelijk van factoren zoals het type motor, uw leeftijd, rijervaring, en het gekozen dekkingsniveau. Voor een specifieke schatting is het het beste om contact op te nemen met een verzekeringsexpert.

Wat is de goedkoopste motorverzekering?

De goedkoopste motorverzekering is meestal een basis WA-verzekering. Deze dekt alleen schade die u aan anderen veroorzaakt. Voor een precieze offerte kunt u het beste contact opnemen met een verzekeringsexpert.

Waar kan ik mijn motor verzekeren?

U kunt uw motor verzekeren bij Van Dijk Verzekeringen, waar wij een verscheidenheid aan motorverzekeringen aanbieden die aangepast kunnen worden aan uw specifieke behoeften.

Wat kost een motorverzekering per maand?

De maandelijkse kosten van een motorverzekering variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de dekking en uw persoonlijke situatie. Voor een nauwkeurige berekening raden wij aan contact op te nemen voor persoonlijk advies.

Wat kost een motor in de wegenbelasting?

De kosten van de wegenbelasting voor een motor zijn afhankelijk van de regio en het type motor. Voor specifieke informatie over wegenbelasting kunt u het beste de website van de Belastingdienst raadplegen of contact opnemen met een lokale kantoor.

contact_caps.png