In en om woning

Uw thuis is meer dan alleen een plek om te wonen; het is een ruimte vol herinneringen, dromen en kostbare bezittingen. Bij Van Dijk Verzekeringen begrijpen we dit als geen ander. Daarom bieden wij een uitgebreid pakket aan verzekeringen aan om elke hoek van uw woning en alles wat er waardevol voor u is, te beschermen.

Welke verzekeringen in en rondom huis zijn er?

  • Woonhuisverzekering: Uw huis is uw haven. Onze woonhuisverzekering biedt uitgebreide dekking tegen risico’s zoals brand, storm, en waterschade. We zorgen ervoor dat uw huis altijd de veilige plek blijft die het hoort te zijn.
  • Glasverzekering: Een gebroken ruit kan veel overlast veroorzaken. Met onze glasverzekering wordt schade snel en efficiënt hersteld, zonder zorgen over onverwachte kosten.
  • Inboedelverzekering: Van uw favoriete bank tot dat bijzondere erfstuk; onze inboedelverzekering beschermt al uw bezittingen tegen diefstal, brand of waterschade.
  • Kostbaarhedenverzekering: Voor die items die onvervangbaar zijn, bieden wij extra bescherming. Of het nu gaat om sieraden, kunstwerken of antieke meubels, we zorgen voor een passende dekking.
  • Recreatiewoningverzekering: Uw tweede thuis verdient dezelfde bescherming als uw hoofdwoning. Onze recreatiewoningverzekering zorgt voor gemoedsrust, zelfs als u er niet bent.
  • Stacaravanverzekering: Geniet onbezorgd van uw vrije tijd. Onze stacaravanverzekering dekt schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of natuurgeweld.

Bij Van Dijk Verzekeringen staan we klaar om u te adviseren over de beste dekking voor uw situatie. Neem contact met ons op of klik op de links hierboven voor meer informatie over elke specifieke verzekering.

Ik wil graag advies op maat   

Verplichte verzekeringen in en rondom een huis

Bij het bezit van een eigen huis komen bepaalde verplichte verzekeringen kijken. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over deze verzekeringen om zowel uw woning als uzelf optimaal te beschermen.

De meest gangbare verplichte verzekering voor huiseigenaren is de opstalverzekering, ook bekend als de woonhuisverzekering. Deze verzekering dekt schades aan de structuur van uw huis, zoals muren, daken en vaste installaties. Het biedt bescherming tegen risico’s zoals brand, storm en waterschade.

Verplichte verzekeringen in en om een huurhuis

Voor huurwoningen gelden andere verplichte verzekeringen. Hoewel een opstalverzekering vaak door de verhuurder wordt afgesloten, is het voor u als huurder verstandig om na te denken over een inboedelverzekering.

Deze verzekering dekt schade aan of verlies van uw persoonlijke bezittingen in de huurwoning. Het is wettelijk niet verplicht, maar wordt sterk aanbevolen om uw eigendommen te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden.

Ik wil graag een afspraak maken   

 

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat zijn de basisverschillen tussen woonhuis-, inboedel-, en glasverzekeringen?

De woonhuisverzekering dekt schade aan het huis zelf, zoals muren en daken. De inboedelverzekering beschermt tegen schade of verlies van uw persoonlijke bezittingen binnen het huis. De glasverzekering biedt specifieke dekking voor glasschade, zoals gebroken ramen.

Waarom is een inboedelverzekering belangrijk, vooral voor huurders?

Een inboedelverzekering is essentieel voor huurders omdat het de persoonlijke bezittingen in het gehuurde pand dekt tegen schade of verlies, iets wat niet door de verhuurder’s verzekering wordt gedekt.

Hoe kan ik bepalen welke aanvullende verzekeringen ik nodig heb voor mijn situatie?

Uw keuze voor aanvullende verzekeringen hangt af van uw persoonlijke situatie, zoals de waarde van uw bezittingen en het risico op schade. Overweeg verzekeringen zoals kostbaarhedenverzekering voor waardevolle items en recreatiewoningverzekering als u een tweede huis heeft.

Zijn er wettelijke vereisten voor bepaalde verzekeringen bij het bezitten of huren van een woning?

Voor huiseigenaren is een opstalverzekering vaak verplicht, vooral bij het hebben van een hypotheek. Voor huurders is een inboedelverzekering niet wettelijk verplicht, maar wel sterk aanbevolen.

Hoe werkt maatwerk in verzekeringen bij Van Dijk Verzekeringen?

Bij Van Dijk Verzekeringen stemmen we uw verzekeringen af op uw individuele behoeften. Dit betekent dat we kijken naar factoren zoals uw woningtype, waarde van bezittingen, en levensstijl om de meest geschikte dekking voor u samen te stellen.

contact_caps.png