Verzekeringen

Waarom moet u zich verzekeren?

De vraag is makkelijker dan het antwoord. Er zijn een aantal verzekeringen die verplicht zijn.

De basis zorgverzekering is bijvoorbeeld verplicht voor iedereen in Nederland. Iedereen heeft namelijk recht op een minimaal niveau aan zorg.  Deze basis zorgverzekering is uit te breiden met een verschillende aanvullende dekkingen, maar dat is niet verplicht.

Eigenaren van een woning waar een hypotheek aan verbonden is, zijn verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Indien uw woning afbrandt, dan loopt uw hypothecaire verplichting gewoon door, terwijl er geen onderpand meer is.

Eigenaren van motorrijtuigen moeten verplicht een WA verzekering afsluiten. Indien u met uw motorrijtuig schade aan een ander toebrengt, dan moet de benadeelde ervan uit kunnen gaan dat de verzekeraar voor deze schade opkomt

Alle overige verzekeringen zijn geen verplichting. Uiteraard zijn deze verzekeringen wel aan te raden en zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De meest gebruikelijke verzekeringen zijn een aansprakelijkheidsverzekering, een inboedelverzekering en een uitvaartverzekering. Van Dijk Verzekeringen biedt u de mogelijkheid tot praktisch alle particuliere verzekeringen en adviseren u graag bij uw keuze.

In en om woning

Op weg en water

Persoonlijke bescherming

In en om bedrijf

Zakelijk op weg

Zakelijke bescherming

contact_caps.png