Van Dijk Verzekeringen Sliedrecht

De groene kaart moet toch echt GROEN zijn!!!

Met de start van het vakantieseizoen bereiken ons ook weer meer vragen over de groene kaart, het verzekeringsdocument voor grensoverschrijdend wegverkeer.

Wij vinden het belangrijk om hier nog eens op te merken dat buiten de Europese Unie alternatieven van de echte Groene Kaart door de (grens-) autoriteiten zeker niet zullen worden geaccepteerd. Een PDF tonen op een tablet of smartphone dan wel een print op wit papier voldoet niet aan de internationale eisen die daaraan door de Verenigde Naties aan zijn gesteld. Dit kan er toe leiden dat men de grens niet kan passeren; eventueel wordt men verplicht ter plekke een extra ‘grensverzekering’ te sluiten, hetgeen uiteraard extra kosten met zich meebrengt.

Ook binnen de Europese Unie is het nuttig een originele groene kaart mee te nemen: wanneer verzekerde bij een aanrijding betrokken raakt, dan zijn de verzekeringsgegevens en telefoonnummers direct bij de hand. Ook alle buitenlandse politieagenten zijn vooral bekend met het officiële model en uitvoering van de groene kaart, hetgeen bijvoorbeeld bij een verkeerscontrole onnodige problemen kan voorkomen.