Van Dijk Verzekeringen Sliedrecht

4x hoe u de koop van een nieuwbouwwoning het beste regelt

Overweegt u een nieuwbouwwoning te kopen? Of een huis zelf te laten bouwen? Dan bent u niet de enige! Steeds meer mensen kiezen een nieuw, duurzaam huis op maat voorzien van de nieuwste snufjes. Houdt u rekening met een paar zaken, die specifiek gelden voor een nieuwbouwwoning. We zetten graag wat tips voor u op een rij.

  1. Kies voor een hypotheekofferte die lang geldig is

Een nieuwbouwproject duurt vaak langer dan je vooraf verwacht. Voor iedere dag dat u uw offerte moet verlengen, betaalt u een percentage van de hoofdsom van uw hypotheek. Kies daarom altijd voor een bank met een lange geldigheidsduur van de offerte. Dat geeft u voldoende zekerheid. 

  1. Houd rekening met andere kosten
  • dubbele woonlasten Vaak betaalt u tijdens de bouw dubbele lasten: de lasten van uw huidige woning én de aflossing van uw nieuwe hypotheek.
  • meerwerk en extra kosten Denk aan meerwerk vanwege vertraging of de aanleg van de tuin. Dit is meestal niet inbegrepen in de aanneemsom.

Wij helpen u om inzicht te krijgen in deze kosten. Zo stellen we voorafgaand aan de bouw een schema op wanneer welk bedrag tijdens de bouw nodig is. 

  1. Kies voor duurzaam bouwen

Dit is hét moment om te investeren in een woning met zo laag mogelijk energieverbruik. Omdat u begint vanaf de fundering. De meeste nieuwe woningen worden niet meer op het aardgasnet aangesloten. Omdat u de extra investeringen binnen een paar jaar terugverdient.

Voor extra comfort. We vertellen u graag meer over de diverse regelingen en subsidies, waar u gebruik van kunt maken. 

  1. Sluit een rechtsbijstandsverzekering af

Je hoopt natuurlijk dat alles soepel verloopt. Maar soms loopt het anders dan u verwacht. U en de aannemer kunnen niet meer door 1 deur, de woning blijkt niet meer geschikt door

langdurige ziekte, de relatie eindigt. Nare situaties, waarvoor het verstandig is om u vooraf te verzekeren. Vooral omdat het grote financiële gevolgen kan hebben als het misgaat.

Vergeet dan natuurlijk ook niet als het moment van de oplevering bekend is ons te bellen voor de opstalverzekering! 

Laten we verder praten

Wilt u weten hoeveel geld u voor uw project kunt uittrekken? Profiteer van onze expertise in nieuwbouwwoningen en maak gerust een afspraak met 1 van onze financiële adviseurs. Samen kijken we wat voor u allemaal mogelijk is. En wat het beste bij u past.